Лъсна аферата на Николай Бареков

Николай Бареков нарушава закона в стремежа си да си осигури повече правомощия, отколкото му се полагат. Това стана ясно след разкритията, които направи отцепничката от ББЦ Савина Дамова. Тя е била председател на партията в Пловдив, но след като е станала неудобна за Николай Бареков и била помолена да се оттегли.

Савина Дамова разкри, че Николай Бареков е променил неправомерно устава на партията, дописвайки цели два нови члена, давайки му допълнителни правомощия. На практика с това, което Николай Бареков е направил, той си е подсигурил еднолично вземане на решения в партията му.

[caption id="attachment_417633" align="alignright" width="300"]Николай Бареков Николай Бареков фалшифицирал устава на ББЦ[/caption]

Отцепничката от ББЦ разкри, че в устава са дописани член 64 о 65, които не са били предложени и гласувано на конгреса в началото на тази година. Въпреки това двата члена присъстват в устава на "България без цензура", който е качен на сайта на формацията.

Според добавеното от Николай Бареков, той има право да назначава председатели в районите, където няма такива. Савина Дамова заяви, че според приетия от 3380 делегати устав, промени в него могат да се правят единствено след като те бъдат гласувани на конгрес, какъвто според думите на адвокатката не е имало след този в началото на годината.

Николай Бареков опроверга казаното от нея, заявявайки, че не е фалшифицирал устава и промените в него са били предварително гласувани, пише БЛИЦ.