Бюлент Арънч предизвика международен скандал с дискриминационно изказване по повод слабия пол

Бюлент Арънч, вицепремиер на Турция, успя да предизвика международен скандал с изказването си по повод жените в цял свят. Мъжът заяви, че жените не бива в никакъв случай да се смеят, особено на публични места, тъй като по този начин провокирали мъжете към флирт, а това от своя страна водело до морален упадък на обществото.

Бюлент Арънч"Сдържаността е най-голямото предимство за една жена.". категоричен е Бюлент Арънч. И допълва, че освен да не се смеят, представителките на нежния пол не бива по никакъв начин да акцентират върху своята привлекателност, когато са в обществото.

Великото си заключение турският вицепремиер направи по време на церемония, с която партията му ПСР отбеляза мюсюлманския празник Шекер Байрам. Арънч не скри възмущението си и от част от предаванията по телевизията, които влияят твърде негативно върху тийнейджърската аудитория и водят до прекомерен интерес към секса, което не било нормално.

Бюлент Арънч негодува и срещу прекалено лесния достъп до всякакви сайтове посредством интернет. Всичко това водело до моралното разложение на обществото, предават от "24 часа".