Лъсна цялата истина за Станислав Анастасов, който беше предложен от ДПС за екоминистър

Назначаването на Станислав Анастасов за шеф на екоминистерството беше предшествано от невероятен скандал. Веднага след номинацията му за поста, в медийното пространство се появиха съмнения, че той лъже за дипломата си от университета в Мюнхен, и не е заършил там, както твърди.

Станислав Анастасов отказа да отговори на въпросите на журналистите и репи да запази мълчание по въпроса. Той нито потвърди, нито отрече твърденията, че няма диплома от престижното висше учебно заведение. Според информацията, посочена на сайта на ДПС, Станислав Анастасов е завършил "Информатика" в ТУ в Мюнхен и притежава още две дипломи за висше образование от университети у нас. Според данните за него в сайта на партията му, той е завършил специалност "Стопанско управление" в Софийски университет и политически науки в НБУ.

[caption id="attachment_417070" align="alignright" width="300"]Станислав Анастасов Станислав Анастасов лъже за дипломата си от Германия[/caption]

"Дневник" изпрати запитване до директора на учебното заведение в Германия, в което настоява да разбере истината за следването на Станислав Анастасов там. От университета отговориха, че не могат да разкрият тази информация заради закона в Германия, регламентиращ защитата на личните данни. След повторно запитване от bivol.bg. ръководството на университета в Мюнхен отговори на въпроса на медията оглед на това, че той е от обществена значимост. На сайта на електронното издание пристигна мейл, който гласи, че Станислав Анастасов е следвал в университета от периода 2002 до 20005 година и в завършил семестриално, което означава, че той няма диплома от там.

Веднага след като журналистите започнаха да ровят в студентските години на Станислав Анастасов, изчезна и неговият личен сайт, в който имаше информация, че той е завършил престижния ВУЗ в Мюнхен, пише БЛИЦ.