Отново ще има условия за градушка

Синоптици алармираха, че се задава нова градушка.

Новата порция градушка, която ще застигне страната, отново ще дойде от облак, който идва от Сърбия. Очакванията на синоптиците са, че поредната градушка ще удари страната ни привечер, отбелязва на страниците си вестник „Стандарт”.

Проливните дъждове, които ще се излеят, ще бъдат придружени с градушка и гръмотевици. Именно поради тази причина е обявен код жълто за всички 28 области на страната. За вчера очакванията на синоптиците бяха градушка да падне над доста места в страната, но това за щастие не се случи.

[caption id="attachment_417042" align="alignright" width="300"]Отново ще има условия за градушка Отново ще има условия за градушка[/caption]

За сметка на това в пловдивско паднаха проливни дъждове, които наводниха улици и мазета. Специалистите отбелязват, че вчерашната градушка ни се е разминала, тъй като фронтът се е движил бавно.

Много от хората, които са изплашени от градушката, която удари София взеха предпазни мерки за автомобилите си. Колите са покрити с платнища или пък биват преместени на закрити паркинги. Предвид очакваната нова порция градушка над страната, от МВР дадоха съвети за безопасно поведение в случаи на наводнение или ледени бури. Те съветват като за начало да позвъните на спешния телефон 112, където да подадете сигнал. Ако по време на наводнение сте вкъщи, то първото, което трябва да направите е да изключите електричеството и газта и да се преместите на възможно най-безопасното място.

Ако условията не позволяват да напуснете зданието, то е добре да се преместите на покрива или на най-горния етаж. Ако вали проливен дъжд, докато пътувате с автомобила си, най-добре е да спрете на възможно най-високото място и да изчакате водата да се оттече. Проливен дъжд се изсипва над София от 6.30 ч За момента няма никакви признаци за плашещата столичани градушка. Синоптиците прогнозират, че по-късно през днешния ден и в малките часове на нощта отново ще има интензивни валежи, които ще са придружени с гръмотевици и усилване на вятъра. Синоптиците предупреждават, че отново ще има условия за градушка, пише pik.bg.