Излязоха наяве нови факти за злополучния „Боинг 777”

Продължава сагата около злополучния „Боинг 777” на малайзийските авиолинии, които се разби в Източна Украйна.

Според последната информация по случая, двете черни кутии на „Боинг 777” от фаталния полет МН17 ще бъдат разчетени в Англия. Информацията бе съобщена от Руската информационна агенция „Новости”, която посочва, че се позовава на комюнике на украинското правителство. Както вече бе съобщено, властите на самопровъзгласилата се Донецка народна република предадоха двете черни кутии на „Боинг 777” от полет МН17 на експерти от Малайзия. Това се случи вчера с изричното условие те да бъдат предадени на представители на Международната организация на гражданските авиации (ICAO).

[caption id="attachment_416979" align="alignright" width="300"]Излязоха наяве нови факти за злополучния „Боинг 777” Излязоха наяве нови факти за злополучния „Боинг 777”[/caption]

Официално бе съобщено, че натоварена с разследването на трагичния инцидент, който отне живота на близо 300 човека, е Холандия. В съобщението се посочва още, че холандските експерти, които участваха в търсенето и предаването на двете черни кутии на представители на Малайзия ще организират бюро за разследване в Англия. Именно там ще бъдат разчетени двете черни кутии на злополучния „Боинг 777”. Припомняме, че според официалната информация при инцидента изгубиха живота си 298 души. Преобладаваща част от пътниците са били от Холандия.

По-рано днес бившият репортер на „Асошейтед Прес” Робърт Пери заяви, че „Боинг 777” на малайзийските авиолинии е бил свален от пияни украински опълченци. Ексрепортерът твърди, че е получил тази информация от източници на американското разузнаване и подчертава, че САЩ разполагат със сателитни снимки, показващи ясно, че отговорността за трагичния инцидент, отнел живота на близо 300 човека, е изцяло на украинските военни. Той посочва, че анализаторите на ЦРУ не са изключили категорично вероятността войниците да са били опълченци, облечени в подобни униформи. Първоначалната оценка обаче сочи, че става въпрос за украински войници. Твърди се, че те са били в нетрезво състояние, тъй като на снимките се виждат шишета от бира, които се търкалят около тях, пише Блиц.