Когато болният от алкохолизъм не желае да си признае заболяването и отрича необходимоста да се лекува с това се захващат неговите близки. Те започват да търсят всевъзможни методи за лечение без знанието на болния. Вижте и подробен материал ТУК: 15+ действащи средства за лечение на алкохолизъм! По правило този подход не е винаги удачен, но понякога резултатите са задоволителни. Защото лечението на алкохолизма без знанието на болният е толкова трудно? еаеаоТакова сериозно заболяване като алкохолизмът предизвиква сложни биохимични нарушения във всички органи и системи, които водят до поражения и формиране не само на физическа, но и психическа зависимост. Затова лечението на алкохолизъм, заедно с медикаментозното лечение за детоксикация трябва да включва и психотерапевтично въздействие. Нова е сериозно и дълго лечение, което повече прилича на рехабилитация, когато болният се учи да живее по нов начин, приемайки неизбежните ограничения. Психотерапевтичното въздействие трябва да протича меко и задължително на подсъзнателно ниво. В противен случай директният контак веднага среща отпор. Както вече казахме лечението на алкохолизма без знанието на болният е възможно, но с променлив успех.

Един от продуктите за това са капките АЛКОФИТАЛ. Този билков продукт може да се дава тайно и предизвиква отвращение при употреба на алкохол. В голяма част от случаите след продължителна употреба болният спира да приема алкохол, понеже всеки пък когато пие му се гади. Понякога след време е възможен рецидив и тогава е необходимо отново да се дават капките АЛКОФИТАЛ. В много от случаите обаче болните спират да пият, макар и това да е не е типичното лечение на алкохолизма. Повече подробности за капките АЛКОФИТАЛ можете да прочетете ТУК.
А какво да се прави ако болният не иска да се лекува?

В този случай трябва да се прибягне към помощта на неговите близки или хора, чието мнение пациентът уважава. Болният трябва да получава сигнали, че има проблеми с алкохола от всички страни - на работа, в семейството, от близките и роднините. Полезно е да се направи консултация с психотерапевт, който ще помогне да се избере правилна тактика на поведение на близките. Така се увеличават шансовете за доброволно лечение, което е най-добрият вариант при алкохолизъм.