Вежди Рашидов с тежки здравословни проблеми

Здравословното състояние на Вежди Рашидов се влоши заради кризата в КТБ. Той сподели в ефира на бТВ, че е в прединсултно състояние и кръвната му захар се е повишила сериозно през последните седмици.

Политикът заяви, че има вероятност лекарят му да му предпише инсулин. Той заяви, че въпреки случващото се в момента с КТБ, вярва че тя ще се възстанови. Вежди Рашидов попита кой ще му плати нощите, прекарани в безсъние и ще го компенсира за това.

[caption id="attachment_416852" align="alignright" width="300"]Вежди Рашидов Вежди Рашидов пред нервен срив[/caption]

Според него е бил извършен криминален опит за приватизация на една от най-стабилните финансови институции у нас. Вежди Рашидов, който държи 2,6 милиона лева в КТБ, заяви, че много известни личности също имат пари там, но той не може да ги назове поименно. Въпреки това Вежди Рашидов сподели, че Васил Найденов също е много притеснен за спестяванията си.

Скулпторът каза, че парите, които е внесъл в КТБ са спестяванията за целия му живот, които е събрал с честен труд. Той сподели, че от последната си изложба е спечелил 100 000 евро, но не е сигурен дали ще ги внесе, тъй като не може да се чувства сигурен в собствената си държава.

Вежди Рашидов заяви, че е избрал КТБ не заради високите лихви, а заради доверието, което държавата е гласувала на тази банка, пише ПИК.