ТВ7 вече се намира на 713 позиция

Търсите ТВ7 с дистанционното и не го откривате? Спокойно, засега Булсатком е позиционирал тази телевизия на 713 позиция. Досега четвъртата национална телевизия можеше да се гледа непосредствено след БНТ1, Би Ти Ви и Нова ТВ, но вече се намира на 713 позиция.

От Булсатком коментираха, че договорът им с ТВ7 предвижда при изпадане на телевизията в несъстоятелност сигналът да бъде спрян. Засега обаче тв доставчикът изчаква развитието на ситуацията и не я изключва, а само я вади от най-гледаните позиции.

[caption id="attachment_416650" align="alignleft" width="300"]ТВ7 ТВ7 вече е на 713-а позиция на дистанционното[/caption]

Освен ТВ7 (TV7) са променени и позициите на новинарския канал News7 и на детската програма Супер 7. Както е известно, преди около месец дружеството на Николай Бареков „Ноу фрейм медия” поиска ТВ7 и News7 да бъдат обявени в несъстоятелност заради задължения към фирмата му.

Официално ТВ7, която стартира през 2005 г., е собственост на „Алегро кепитъл” – английски инвестиционен фонд, обвързван с активите на Цветан Василев. След като на 20 юни КТБ с мажоритарен собственик Василев затвори врати, лавинообразни фалити застрашиха както ТВ7, така и футболен клуб „Ботев” - Пловдив. Не е тайна, че медията и клубът бяха на издръжка на банкера.

През последните 2 години ТВ7 (TV7) привлече с високи заплати много известни водещи и журналисти. Сега повечето от тях си търсят нова работа.