Само два часа след ужасяващата самолетна катастрофа с малайзийския Боинг, втори самолет се разби в Украйна

Втора самолетна катастрофа в Украйна изправи на нокти целия свят. Вчера привечер в Черкаска област се е разбил лекомоторен самолет. Трагедията се е случила само два часа след кошмарната самолетна катастрофа с малайзийския Боинг 777, вследствие на която загинаха всички 298 пасажери на борда му, заедно с екипажа.

[caption id="attachment_416613" align="alignright" width="300"]Втора самолетна катастрофа в Украйна Втора самолетна катастрофа в Украйна[/caption]

До втората трагедия се е стигнало след като самолетът се е ударил в кабел, провождащ електричество и в последствие е паднал в нива с царевица. Пилотът е загинал на място, предават от lifenews.ru, цитирани от БЛИЦ.

Причината за трагедията са невнимателните действия на пилота, който го е снишил прекалено ниско и е закачил електропреносим кабел. Междувременно продължава разследването на взривилия се Боинг на малайзийските авиолинии. От министерството на отбраната на страната все още се въздържат от коментар дали таргедията е дело на хора, взривили умишлено летателната машина или е просто фатален инцидент.

Руският президент Владимир Путин обаче обяви, че ако има замесени хора в ужасяващата самолетна катастрофа, това ще е тежко престъпление срещу човечеството.