КТБ блокирали единствените налични средства на семейството

КТБ докара семейство до просия. Съвсем буквално. И то не защото хората нямат пари, даже напротив. Семейство Камполо - на българка и фрнцузин, има депозирани в банката 130 000 лева - с 30 хиляди над гарантирания минимум. От финансовата институция обаче са блокирали парите до стотинка и категорично отказват да им позволят да изтеглят дори и малка сума, която да им позволи да живеят нормално.

[caption id="attachment_416593" align="alignright" width="300"]КТБ остави семейство без пукнат грош КТБ остави семейство без пукнат грош[/caption]

А проблемът на семейство Камполо е, че те не разполагат с никакви други средства освен авоарите си в банката. Затова са принудени да искат пари на заем от приятели и родителите на съпругата Миглена. "Принудени сме да просим от близките си, за да преживяваме, обидно е", категорична е жената. Двамата със съпруга й се прочуха след като се опитаха да запалят гуми пред клона на КТБ в Стара Загора, където живеят.

Това се случило след като двамата се срещнали с директора на местния клон и поискали от него съдействие, за да стигнат поне до част от авоарите си. Човекът проявил разбиране и се свързал с централния офис на КТБ в София. Откъдето обаче му направили забележка защо изобщо е приел хората и разговаря с тях, научиха от БЛИЦ.

Заради деянието си, двамата ще трябва да платят 500 лева глоба, които също ще трябват да искат на заем.