Михаил Миков е категоричен, че Пламен Орешарски ще бъде свален от власт

Михаил Миков заяви, че Пламен Орешарски ще бъде свален от власт на всяка цена. Той каза, че има вероятност премиерът да не удържи на думата си. При това положение парламентът ще търси други варианти за свалянето на Пламен Орешарски, заяви Михаил Миков.

Председателят на Народното събрание заяви, че Столетницата вече е поела ангажимент към обществото и избори през есента ще има. Той допълни, че приетото от БСП решение за оставка на кабинета ще бъде отстоявано по всички възможни начини. В случая, че премиерът откаже да изпълни поетия ангажимент, БСП ще търси други начин според конституцията на страната за свалянето на кабинета.

[caption id="attachment_416493" align="alignright" width="300"]Михаил Миков Михаил Миков заяви, че има вероятност Пламен Орешарски да не удържи на думата си[/caption]

Михаил Миков каза, че от юридическа гледна точка е възможно Пламен Орешарски да откаже да се оттегли от властта, но от морална това не е коректно. Председателят на събранието заяви, че вярва, че всичко ще се развие в полза на гражданите.

Той допълни, че следващата дата за заседание на народните представители е насрочена за идната седмица в сряда. Ако до тогава има внесени искане от страна на Пламен Орешарски за оттеглянето му от власт, то ще бъде разгледано и предложено за гласуване, пише ПИК.

Дали Пламен Орешарски ще удържи на думата си, предстои скоро да разберем.