Цар Киро смятал да приготви няколко бомби, жителите на Катуница в ужас

Цар Киро е смятал да използва внесения от Турция живак за направата на самоделни бомби. Ромският лидер възнамерявал да направи десетки бомби, а не само една, каквато беше първоначалната информация. Затова е внесъл толкова голяма количество от карцерогенното вещество, категорични са специалистите.

[caption id="attachment_416203" align="alignright" width="300"]Цар Киро Цар Киро[/caption]

Основната версия, по която работят разследващите е, че цар Киро е смятал да използва поне една от бомбите за атентат срещу важна клечка. Единствено навременната намеса на органите на реда предотвратила голяма трагедия. След ареста на Кирил Рашков стана ясно, че хора от ДАНС са подслушвали телефона му, за да го заловят в момента, в който вече е внесъл живака в България.

Те са имали предварителни данни за случващото се, научиха от БЛИЦ. Затова миналата седмица, в четвъртък, нахлуват в хотела на цар Киро в Пловдив в момента, в който той паркира джипа си пред него, връщайки се от южната ни съседка. Във возилото, както вече стана ясно, е открито и огромното количество живак.

Жителите на Катуница пък са в ужас от случващото се. Местните се кръстят, че отмъстителният Рашков може да е гласил бомбите и за тях, като отмъщение задето му запалиха къщата в Катуница и го изгониха от там.