Иван Костов лапнал близо 300 хил. лв. от Цветан Василев

Излезе наяве скандалната връзка между Цветан Василев и Иван Костов.

Оказва се, че фирма на Цветан Василев плаща ежемесечно по 30 хиляди лева на щерката на Иван Костов – Мина. До момента семейството на бившия премиер е лапнало 270 хиляди лева от Цветан Василев.

За никого не е тайна, че Командира, е ревностният адвокат на провалилия се банкер Цветан Василев (макар и неофициално) и това ясно личи от редовните му тв изяви през последните няколко дни. Основната задача на Иван Костов била да хвърля съмнения върху разследването на прокуратурата и доклада на одиторите за състоянието на КТБ.

[caption id="attachment_416192" align="aligncenter" width="208"]Иван Костов лапнал близо 300 хил. лв. от Цветан Василев Иван Костов лапнал близо 300 хил. лв. от Цветан Василев[/caption]

cvetan_vasilev 1Дори главният прокурор Сотир Цацаров намекна, че позицията на Иван Костов е много близка с тази на Цветан Василев. При все, че тази сутрин Иван Костов отрече в ефира на bTV да има каквито и да било лични връзки с мажоритарния собственик на КТБ, той подчерта, че банката е била продадена въ времето, когато той е бил премиер.

По това време Цветан Василев не е бил сред купувачите, но е привлечен от тях по-късно. Иван Костов припомни, че възходът на КТБ се е случил по времето на кабинета "Сакскобургготски", продължил е при управлението на кабинета на тройната коалиция и при Бойко Борисов. Според разследване на Информационна агенция „ПИК” обаче, фактите сочат друго. Оказва се, че Иван Костов е вземал пари от Цветан Василев посредством свързани с него фирми и то в продължение на години. Именно поради тази причина Иван Костов постоянно засвидетелства своята лоялност към избягалия зад граница банкер Цветан Василев, предвид настъпилите за него тежки дни.

При разследването на информационната агенция е било установено, че фирмата на щерката на Иван Костов – Мина е получавала редовни месечни вноски от една от фирмите на Цветан Василев, които в момента се разследват щателно от прокуратурата. „ПИК” подчертава, че фирмите „пощенски кутии” на Цветан Василев са били кредитирани от КТБ.