Цар Киро остава с най-тежката мярка - задържане под стража, въпреки напъните му да бъде пуснат под гаранция

Цар Киро остава в ареста. Съдът в Пловдив потвърди мярката му - задържане под стража, въпреки настойчивите му опити да си издейства освобождаване под гаранция или срещу подписка. Магистратите обаче прецениха, че има реална опасност цар Киро да се укрие, ако мярката му бъде променена с по-лека.

[caption id="attachment_416155" align="alignright" width="300"]Цар Киро остава в ареста Цар Киро остава в ареста[/caption]

Припомняме ви, че ромският лидер беше задържан, след като срещу него бяха повдигнати обвинения за пренасяне през границата на силно отровно вещество - 501 грама живак, което вещество е забранено за внос и износ, тъй като се намира под разрешителен режим. От прокуратурата са категорични, че цар Киро е смятал да използва живака, за направата на вещество, известно като "мръсна бомба", което е силно карцерогенно и токсично и когато е поставено в самоделна бомба, е в състояние да причини ужасна и болезнена смърт.

Поставена в стая, в която се живее пък, "мръсната бомба" трови бавно и методично обитателите, отново довеждайки до гибел, предават от БЛИЦ. Решението на съда за отказа от освобождаване на цар Киро е окончателно и не подлежи на обжалване.