Падна обвинението за изнасяне от КТБ на пари с чували

Прокуратурата отхвърли сигнала на БНБ, че за 2 дни са изнесени в брой 205 млн. от КТБ, банката на Цветан Василев – пише „България днес”. Корпоративна търговска банка е източвана три години, в периода от 2011 г. до 19 юни 2014 г. Това стана ясно от заседанието на съда по делото за определяне на мярка за неотклонение на четирима задържани служители за аферата в трезора – отбелязва изданието.
Обвинението за изнасяне на милиони с чували от КТБ падна. Софийската градска прокуратура го е изменила, като го е предефинирала.

[caption id="attachment_416140" align="alignleft" width="300"]Цветан Василев КТБ Собственикът на КТБ Цветан Василев летял само с 2 куфара до Виена[/caption]

Според запознати на 19 и 20 юни няма изнасяни 205 милиона лева в чували от КТБ, както се твърдеше в сигнала на БНБ до прокуратурата. Почти 99 процента вече е сигурно обаче, че има подправени счетоводни документи и съмнителни счетоводни операции. Именно чрез тях въпросните 205 млн. лв. са източени от банката през последните 3 години.
„Пари не са изнасяни със самолета на Цветан Василев” – заяви пилотът на летателната машина Стефан Стефанов. Самолетът се намирал във Виена от 16 до 22 юни. Излетял само с банкера и жена му на борда. Те носели два куфара и нищо друго” – твърди Стефанов, с което още веднъж се разбива мита за чувалите пари от КТБ, предадени на Цветан Василев.