Срещу Цветан Василев е имало сигнали от много по-рано

Излязоха наяве скандални факти за воденото срещу Цветан Василев разследване. Достоверни източници на ПИК разкриха, че срещу Цветан Василев е имало подаден сигнал отдавна. Разследването се е забавило заради тромавия начин на работа в ДАНС.

Последиците от това забавяне са катастрофални. Източването на 3, 5 милиарда лева от КТБ се превърна в скандала на века. Неслучайно задигането на колосалната сума пари се счита за обира на хилядолетието.

[caption id="attachment_416074" align="alignright" width="300"] Цветан Василев Цветан Василев има къртица в ДАНС[/caption]

Публична тайна е, че едно от слабите места на ДАНС е разкриването на престъпления от финансов характер. Най-често ръководството в службата се оправдава с липса на кадри, които притежават необходимата квалификация за анализиране и разкриване на финансови измами и машинации.

Вероятно бягството на Цветан Василев от страната също не е случайно. Не е изключено той да има къртица в службите. Вероятно Цветан Василев е бил предупреден от много по-рано за започнатото срещу него разследване и той е решил да напусне България, пише ПИК.

Остава неясен и въпросът защо след като е ясно, че в момента банкерът се намира във Виена той все още не е арестуван там. Защо никой не задържа Цветан Василев при положение, че в България, както и в Австрия е в сила европейското законодателство.