Румен Гечев скочи срещу Бойко Борисов

Червеният депутат Румен Гечев захапа Бойко Борисов. Социалистът коментира изказването на лидера на ГЕРБ относно наглия обир на КТБ. Напомняме ви, че Бойко Борисов вчера заяви, че виновниците за източването на банката трябва да .

Той посочи и лицата, които имат вина за наглия обир на банката. Според бившия премиер това са Цветлин Йовчев и Владимир Писанчев. Бойко Борисов заяви категорично, че тези две лица трябва да бъдат арестувани, тъй като са главните виновници за случилото се с КТБ.

[caption id="attachment_416067" align="alignright" width="300"] Бойко Борисов Румен Гечев захапа Бойко Борисов[/caption]

Румен Гечев припомни, че според данни на разследващите, източването на финансовата институция, чийто главен акционер е Цветан Василев, е започнало още през 2011 година. Депутатът от БСП припомни, че тогава на власт беше кабинетът на Бойко Борисов. Румен Гечев заяви, че по тази логика лидерът на ГЕРБ вероятно е замесен в източването на КТБ и е редно да бъде арестуван.

Социалистът се обърна към Бойко Борисов, заявявайки с поучителен тон, че трябва да внимаваме какво говорим. Румен Гечев заяви, че няма вероятност предложението на БНБ за възстановяване на сумите от влоговете на всички клиенти на КТБ (в т.ч. и на сумите по-големи 200 000 лева) да бъде прието. Той е категоричен, че е невъзможно законът приет в този вид, пише ПИК.