Венко Тодроов е на 37 години, оставя съпруга и две дечица сирачета

Венко Тодоров е загиналият машинист от влака, който дерайлира по-рано днес край гара Калояновец. Мъжът е на 37 години, семеен и от години работи в системата на БДЖ. Венко Тодоров оставя и две деца сирачета - момиче на шест и момченце на около три годинки.

[caption id="attachment_415985" align="alignright" width="300"]Венко Тодоров е загиналият машинист от дерайлиралия влак Венко Тодоров е загиналият машинист от дерайлиралия влак[/caption]

Колегите му го описват като изключително прецизен професионалист и много добър колега. "Никога не се е оплаквал, не знаем да е имал здравословни проблеми", разказват още покрусените му колеги от Пловдив. И допълват, че не вярват той да е причинил катастрофата като не е спазил някоя разпоредба.

Вторият машинист е Христо Тиляшев. Двамата с Венко Тодоров са пътували заедно по дългия маршрут между София и Варна, за да се сменят, ако единият почувства умора или му прилошее, предават от БЛИЦ.

Припомняме ви, че влакът София-Варна дерайлира малко по-рано днес в района на гара Калояновец. Машинистът Венко Тодоров загина на място, а 15 души се намират в болницата в Стара Загора с различни наранявания. Причините за трагедията все още се изясняват като разследващите работят по три основни версии.