Трагедията край гара Калояновец е най-тежката за последните 25 години

Три са версиите за трагедията край гара Калояновец. Разследващите инцидента работят по три възможности, довели до инцидента, при който влак дерайлира в близост до гарата. Машинистът е загинал на място, а по последни данни 15 души от пътниците и екипажа са ранени. Най-тежко е положението на помощник-машиниста, който е със скъсани коленни връзки и в състояние на тежък психически шок.

гара КалояновецНай-вероятната причина за ужаса край гара Калояновец е проблем със здравето на машиниста - 37-годишният Венко Тодоров от Пловдив. Разследващите предполагат, че на мъжа му е прилошало и това е довело до трагедията. Има дори шанс Тодоров вече да е починал преди влакът да дерайлира и затова да е изпуснал управлението на машината.

Малко вероятна е версията за прекалено висока скорост на движение на влака. Третата възможност е за грешка на самия машинист. От ръководството на БДЖ са категорични, че в инфраструктурата на железопътната линия няма повреда, тъй като трасето е съвсем ново и доскоро е било в ремонт, предават от БЛИЦ.