"Живи легенди" победи 50 филма от цял свят за престижното отличие

"Живи легенди" на Ники Илиев покори САЩ. Родният филм завоюва престижно отличие на филмов фестивал, проведен в Манхатън, Ню Йорк. "Живи легенди" си спечели приза за най-добър международен филм, при това в конкуренция с още 50 филма от цял свят.

[caption id="attachment_415862" align="alignright" width="300"]"Живи легенди" покори САЩ "Живи легенди" покори САЩ[/caption]

Лично режисьорът Ники Илиев се похвали с отличието в интервю за сутрешния блок на Нова ТВ. Той разкри, че бюджетът на филма са скромните 400 хиляди лева. За сравнение, Филмовият център на България отпуска милион и половина за всеки един филмов проект, като дори тези средства са малко в сравнение с това, което се плаща по света.

В САЩ например, е напълно нормално да се отделят поне 40-50 хиляди долара за филм от подобен мащаб като "Живи легенди". Въпреки това Ники Илиев не се оплаква, напротив. Дори изтъква, че е много доволен не само от приходите на "Живи легенди", ами и от реакцията на публиката както в България, така и в чужбина.

Певецът Орлин Павлов, който също е част от "Живи легенди", не скри удоволствието си от факта, че е участвал в продукцията.