Изненадата от евроизборите най-вероятно ще се повтори и на предсрочните избори

Предсрочните избори ни готвят изненада. В това са категорични специалистите от Алфа Рисърч. Боряна Димитрова, социолог от агенцията, не скри, че има голям шанс резултатите и изненадите от изборите за Европейски парламент да се повторят и на есен, на предсрочните избори, които засега са предвидени за 5 октомври.

[caption id="attachment_415838" align="alignright" width="300"]Предсрочните избори ни готвят изненада Предсрочните избори ни готвят изненада[/caption]

Въпреки всичко обаче експертите не се обвързват с толкова дългосрочни прогнози. "Има прекалено голяма несигурност в момента", обяснява Димитрова. И допълва, че за наистина категорични прогнози може да се говори едва в средата на септември. "Средата на лятото е твърде рано, за да сме 100% сигурни какво ще се случи през октомври", допълва социоложката.

Тя смята, че има голям шанс българските избиратели да потърсят консенсусен вариант на предсрочните избори, за да се избегне най-накрая хаоса в здравеопазването, да се оправят проблемите в енергетиката и най-накрая да се създаде известна стабилност в държавата, предават от БЛИЦ.

"В управленските решения в момента има твърде много хаос. И хората са уплашени", завършва анализа си Димитрова.