Николай Бареков се опасява, че истината за КТБ е по-страшна, отколкото предполага

Николай Бареков коментира забавянето на одита на КТБ. Той припомни, че одитът на банката трябваше да бъде представен този понеделник или най-късно във вторник, но въпреки това Иван Искров все още мълчи и държи обществото в информационно затъмнение.

Николай Бареков каза, че ще постави въпроса за одита на КТБ утре в парламента. Той коментира, че вероятно зад гузното мълчание на Иван Искров се крие страшната истина за състоянието на КТБ. Младият политик заяви, че може би Бойко Борисов има право и банката е затънала в дългове, възлизащи на милиарди левове.

[caption id="attachment_415634" align="alignright" width="300"]Николай Бареков Николай Бареков е против национализацията на КТБ[/caption]

Николай Бареков каза, че ще се противопостави на национализирането на банката. Според него не е справедливо българският народ да плаща за далаверите на олигарсите. Лидерът на "България без цензура" заяви, че обществото има право да научи истината за КТБ и най-вече да знае като каква банка ще отвори тя на 21 този месец - като фалирала или като национализирана финансова институция.

Евродепутатът коментира, че по закон държавата обезпечава влоговете на гражданите до 200 000 лева, но това става само при положение, че държавата налее пари във фалиралата банка. Николай Бареков каза, че ако това не се случи гражданите на Вежди Рашидов, които имат влогове в КТБ над 200 000 лева, ще загубят парите си, пише ПИК.