Не Драгомир Стойнев, а Красимир Янков вероятно ще изместни Сергей Станишев от лидерския пост в БСП

Според различни слухове в БСП кадровиците готвят за лидер на партията Красимир Янков, варненски депутат и секретар на червените. Така смятаният за сигурен приемник на соцлидера Сергей Станишев в Столетницата Драгомир Стойнев може и да се размине с поста. Министърът на икономиката бе предложен от хвърлилия оставка Станишев и стана зам.-председател на партията на пленума в събота. Според голяма част от червените обаче Драгомир Стойнев не е популярен в партията и едва ли ще получи сериозна подкрепа от структурите по места.

[caption id="attachment_415539" align="alignleft" width="300"]Красимир Янков Красимир Янков има големи шансове да оглави БСП[/caption]

Красимир Янков е един от най-амбициозните избраници, а преди време социалистки му лепнаха етикет на най-желан мъж в партията. Според червени депутати той ще събере мнозинството от гласовете за лидер на бъдещия конгрес на БСП. Различни слухове носят, че самият Сергей Станишев знае, че Драгомир Стойнев няма шансове за лидерския пост, тъй като за него се знае, че е човек на Георги Първанов. Срещу него скочи и Мая Манолова, която обяви, че той не е подходящ да оглави левицата.

„Имаме нужда от борбен лидер, защото ни предстои битка с ГЕРБ, нямаме време да се учим” – заяви Манолова. Така шансовете на Красимир Янков се увеличават още повече.