Жители на Аспарухово се събраха на протест срещу действията на общината

Жителите на Аспарухово се вдигнаха на бунт срещу общината заради събарянето на домовете им. Хората, които бяха евакуирани от къщите си след потопа, който взе и човешки жертви, са настръхнали от факта, че могат да останат без дом. Голяма част недоволни жители на Аспарухово са недоволни от факта, че никой не им дава никакви обяснения кога и дали изобщо ще могат да се върнат по къщите си.

[caption id="attachment_415376" align="alignright" width="300"]Жители на Аспарухово се вдигнаха на бунт Жители на Аспарухово се вдигнаха на бунт[/caption]

Хората искат гаранции, че имуществото им няма да бъде разграбено. Жителите на пострадалия квартал все още не са получили никакви гаранции, че къщите им трябва да бъдат съборени единствено заради тяхната безопасност и несигурността на терена, върху който са построени.

Отговор на недоволството им обаче все още няма. Районният кмет на квартал Аспарухово Йордан Николов също не можа да обясни на протестиращите кога ще приключи изследването на терена и какъв ще е резултатът от това. Николов не можа да даде адекватно обяснение и на въпроса на жителите на Аспарухово по какъв точно начин е направен подбора на къщите, които трябва да бъдат освободени от живущите в тях и в последствие съборени.

Според голяма част от разгневените жители на Аспарухово, евакуацията им е била напълно излишна, предават от БЛИЦ.