Люба Ризова разкри защо се е стигнало до оставката й като шеф на новините в медията

Люба Ризова най-накрая проговори за скандалното си оттегляне от бТВ. Бившата шефка на новините в медията разкри какво я е принудило да подаде оставката си. Точно както се коментираше в медийното пространство, конфликт с изпълнителния директор на бТВ - Вики Политова, е довел до решението на Люба Ризова да се махне от телевизията.

[caption id="attachment_415199" align="alignright" width="225"]Люба Ризова Люба Ризова[/caption]

Ризова е била несъгласна с махането на късната емисия новини в 22 часа, както и с масовото съкращаване на хора. Още от октомври месец Люба Ризова е влязла в спорове с Политова по тези въпроси, но главната шефка на медията била непреклонна в решенията си. Което накарало Люба Ризова да си тръгне. По думите й, подобни кадрови промени са напълно неоправдани, както по отношение на рейтинга на телевизията, така и от финансова гледна точка, предават от "24 часа".

Вече бившата новинарска шефка обясни, че късната емисия новини струва много по-евтино от който и да е сериал или риалити формат. А и времето за реклама по време на новинарска емисия в 22 часа е сред най-скъпо струващите в медийния ефир. За сравнение, в момента в 23.30, в колкото са изместени новините, цената за рекламно ефирно време е двойно по-ниска, което води до загуби за медията.