Неймар получи тежка контузия по време на четвъртфинала срещу Колумбия, която ще го извади от игра за няколко месеца

Неймар е аут от националния отбор на Бразилия поне до края на Световното първенство. Голямата звезда на бразилците получи тежка контузия по време на четвъртфиналния мач срещу Колумбия и се наложи да бъде принудително сменен.

[caption id="attachment_415173" align="alignright" width="300"]Неймар беше изнесен на носилка Неймар беше изнесен на носилка[/caption]

За ужас на хилядите фенове на стадиона във Форталеза, Неймар напусна терена на носилка след сблъсък с колумбиеца Суинга и на негово място влезе Енрике. Младият футболист беше незабавно откаран в болницата в града, където лекарите да се погрижат за контузията му. Пред лечебното заведение се събраха стотици бразилци, които да следят какво се случва с любимеца си и да му окажат подкрепата си.

[caption id="attachment_415174" align="alignleft" width="300"]Стотици се стекоха пред болницата, в която е Неймар Стотици се стекоха пред болницата, в която е Неймар[/caption]

Лекарят от щаба на бразилския национален отбор обаче намекна, че контузията на Неймар е доста тежка и той най-вероятно ще пропусне мачовете на съотборниците си поне до края на Мондиала, предават от "24 часа".

Изследванията показа, че бразилецът е със счупен трети гръбначен прешлен. Контузия, която не налага оперативна намеса, но ще го извади от игра за около два месеца.

Припомняме ви, че четвъртфинала между Бразилия и Колумбия снощи завърши 2:1 в полза на бразилците, които крачат все по-уверено към шеста световна титла. Преди това обаче ще трябва да се справят на полуфинала срещу коравия отбор на Германия.