От ТВ7 пък контрират, че те са потърпевши и имат да вземат пари

Драмата с ТВ7 продължава с пълна сила. След като в офиса на медията вчера нахлу синдик, за да опише имуществото й, от ръководството днес разпространиха ново официално писмо с позицията си по случващото се. От него става ясно, че ТВ7 и ББТ са внесли молби за откриване на производство за обявяване в несъстоятелност на Ноу Фрейм Медия. Компанията, която поиска същото производство за телевизията.

tv7-logoОт ТВ7 заявиха, че Ноу Фрейм им дължат пари. От компанията отговориха незабавно с писмо, в което се казва, че тези твърдения са абсолютни клевети и целят единствено да уронят престижа на Ноу Фрейм Медия. Нещо повече, по думите на представителите на Ноу Фрейм, мутрите в офиса на ТВ7 са били повикани от самата медия, за да изгонят синдика, назначен от Софийски градски съд.

Компанията изтъкна още, че не те дължат пари на телевизията, а точно обратното - от ТВ7 имат да им дават доста солидна сума. И по-точно - над 4,5 милиона лева, натрупани покрай реализацията на телевизионните проекти "Пред банята", "Къртицата", "Усещане за жена", "Пряка демокрация" и доста други, зад които стои именно Ноу Фрейм Медия.

"Реализацията на тези продукции е свързана с плащане за техника, данъци, осигуровки, изплащане на заплати и т.н. За всяко от тях от ТВ7 трябва да заплатят определен бюджет. Което обаче не се е случвало в продължение на цели два месеца", твърдят от Ноу Фрейм , научиха от БЛИЦ.