Цветлин Йовчев се застъпи за премиера Пламен Орешарски

Цветлин Йовчев брани със зъби и нокти премиера Пламен Орешарски. Това стана ясно по време на брифинга в парламента. Вътрешният министър скочи в защита на премиера, който така и не отговори на въпросите на журналистите, преструвайки се на разсеян.

Илиана Беновска "захапа" Цветлин Йовчев с въпроса дали няма да бъде уволнен шефа на ДАНС за разпространяването на невярна информация и всяването на паника в обществото. Журналистката попита защо на сайта на ДАНС е била публикувана информация, че две от банките у нас са пред фалит. Тя поясни, че по този е бил предизвикан смут в обществото.

[caption id="attachment_414944" align="alignright" width="300"]Цветлин Йовчев Цветлин Йовчев брани Пламен Орешарски[/caption]

Въпреки, че Илиана Беновска зададе въпроса си директно, тя така и не получи директен отговор нито от Цветлин Йовчев, нито от Пламен Орешарски. Двамата упорито шикалкавеха и направиха всичко възможно да отклонят очевидно неудобния за тях въпрос.

В този момент настояващата да получи отговор на този въпрос Илиана Беновска получи подкрепа от колегата си Сашо Диков, който призова Цветлин Йовчев и Пламен Орешарски да отговорят на зададения им въпрос.

Това изнерви вътрешният министър и той посъветва Беновска да се успокои и да запази самообладание. Журналистката не остана длъжна на Цветлин Йовчев, заявайваки на микрофона си, че е напълно спокойна, пише ПИК.