Фаталният влак София-Кардам взе десета жертва шест години след трагедията

Фаталният влак София-Кардам взе десета жертва. Шест години след ужасяващата трагедия машинистът на влака-ковчег - Христо Колев, почина след мъчително боледуване. Което се отключи вследствие на преживения кошмар и вдишаните въглеродни газове от пожара, категорична е съпругата му Мария. Мъжът е починал на 5 юни, след като няколко дена преди това вдигнал температура и се оплакал от болки в стомаха. 47-годишният мъж бил приет незабавно в болница в София, но въпреки усилията на лекарите издъхнал.

[caption id="attachment_414872" align="alignright" width="300"]Фаталният влак София-Кардам вече взе десет жертви Фаталният влак София-Кардам вече взе десет жертви[/caption]

Едва днес вдовицата му реши да се изправи пред медиите и да обяви, че съпругът й е десетата жертва на фаталния влак София-Кардам. Когато през февруари 2008 година пламнала влаковата композиция, Колев пръв се впуснал да вади пътниците от вагоните. Благодарение на него десетки хора оцелели. Мъжът обаче се нагълтал с отровен дим, вследствие на което развил токсичен хепатит и тежко чернодробно заболяване.

Дни след това машинистът-герой не спирал да повръща. Диагнозата му е поставена през 2010 година и от тогава двамата са постоянно по болниците, разказва почернената жена. За лекарствата му са отивали по 3200 лева на месец, а само инжекциите му стрували 1000, научиха от БЛИЦ. Никой от БДЖ не се е опитал да им помогне.