Николай Бареков твърди, че олигарсите П и В, са източили енергетиката

Лидерът на ББЦ Николай Бареков направи сензационно разкритие.

Николай Бареков заяви категорично пред Информационна агенция „ПИК”, че олигарсите „П и В”, са източили енергийния сектор с помощта на подставени лица. Николай Бареков настоява обвинител номер едно на България – Сотир Цацаров да се заеме незабавно с разнищването на двамата и да извърши спешни проверки в БЕХ и НЕК. Според Бареков, ако корупцията в енергетиката не бъде спряна незабавно, нещата ще стават все по-зле.

[caption id="attachment_414785" align="alignright" width="300"]Николай Бареков твърди, че олигарсите П и В, са източили енергетиката Николай Бареков твърди, че олигарсите П и В, са източили енергетиката[/caption]

Основната причина за нея са цените на Националната електрическа компания (НЕК), която има дългове, надхвърлящи 3 млрд. лева и всичко това ще бъде платено от българското общество. Николай Бареков настоява прокуратурата да извърши щателна проверка не само на НЕК и БЕХ, а и на знаково известни в българските медии олигарси. Новоизлюпеният политик подчертава, че фамилията на единия от олигарсите започва с П, а на другия – с В. Евродепутатът твърди, че и двамата са се занимавали както с кражби в сектора на енергетиката чрез подставени лица, така и с политически назначения. Николай Бареков е категоричен, че Прокуратурата в лицето на Сотир Цацаров трябва да провери и кои са политическите фигури, които са позволили да се случи всичко това и дали те са свързани по някакъв начин с БСП.

Евродепутатът поиска да бъде наложен мораториум върху всички решения, взети от кабинета „Орешарски”, както и върху независимите държавни агенции, в т.ч. и на ДКЕВР. Той иска да бъде наложен мораториум и върху назначението на търговски аташета, посланици и на нашия представител в Банката за Черноморско развитие и сътрудничество, където вицепремиерът Даниела Бобева се гласи да сложи свой човек. Николай Бареков настоява за мораториум и върху цените на парното и тока. Накрая евродепутатът посочи, че винаги, когато влезе в употреба катастрофалния популизъм, както правят Сергей Станишев и премиерът Пламен Орешарски, накрая цената за това я плаща народа, пише pik.bg.