Курумбашев е бесен на лидера на БСП

Нова драма се разиграва в БСП.

Главните действащи лица са Петър Курумбашев и разбира се лидерът на БСП – Сергей Станишев. Петър Курумбашев е отчаян, че лидерът на БСП го изигра с евродепутатството. Обиден от случващото се, Петър Курумбашев се закани, че няма да прави повече коментари. Бившият депутат от БСП заяви пред Economic.bg, че отказва да коментира каквото и да било по този въпрос и допълни, че и в бъдеще ще е така.

Изявлението, от което пролича дълбоката обида на Курумбашев, дойде след като Сергей Станишев обяви изненадващо решението си, че заминава за Брюксел.

[caption id="attachment_414721" align="alignright" width="277"]Курумбашев е бесен на лидера на БСП Курумбашев е бесен на лидера на БСП[/caption]

На практика това решение на лидера на БСП остави извън борда на Европарламента Петър Курумбашев, който бе повече от сигурен, че ще стане евродепутат и дори напусна предварително редиците на БСП. Към днешна дата бившият създател на студентското предаване „Ку-ку” остава извън Народното събрание, след като подаде оставката си като депутат в края на април и разбира се извън Европарламента. Макар да беше повече от убеден, че ще замине за Брюксел, това така и не се случи.

Той считаше мястото си за повече от сигурно, но се оказа изигран. Припомняме, че при подаването си на оставка от българския парламент, Петър Курумбашев не посочи конкретни причини за решението си. Неговото място в редиците на БСП бе запълнено от пресаташето и член на управителния съвет на ЦСКА Иван Ченчев. Неизгодното положение, в което се намира в момента Петър Курумбашев е вследствие на лошите резултати на БСП на евроизборите. Именно заради лошите резултати, БСП успяха да спечелят само четири места в Европарламента, а сметките на червените редици бяха объркани докрай и от „любимец 15” Момчил Неков.

Макар и непланиран за евродепутат, той успя да измести от мястото й Достена Лаверн. Курумбашев се чувства толкоз обиден и предаден от случващото се, че подчерта, че и през следващите две години няма да коментира каквото и да било пред която и да е от медиите, пише pik.bg.