Дарина Павлова сложи край на спекулациите, че не е получила нищо от наследството на шефа на Мултигруп

Дарина Павлова е наследила над 40 милиона годишно след смъртта на съпруга си Илия Павлов. Вдовицата на разстреляния бос на Мултигруп сложи край на спекулациите, че не е видяла нищо от наследството му. "Веселата вдовица", както я наричат доста често, е подала декларация, от която става ясно, че тя е съсобственик на компания PFHC, намираща се в Лихтенщайн, заедно с двете си деца от Илия - Илия-Калоян и Паола, както и с дъщерята от първия брак на богаташа - Венцислава.

[caption id="attachment_414713" align="alignright" width="300"]Дарина Павлова Дарина Павлова[/caption]

Макар точните дялове на четиримата да не се споменават в декларацията, става ясно, че благодарение на офшорката, наследниците на разстреляния бос на Мултигруп, държат и мажоритарния пакет в няколко хотела, сред които Грандхотел България в София, Грандхотел Варна, хотел Интернационал в Златни пясъци, хотел Арбанаси палас, а също и хотел Рила в Боровец.

Освен това Дарина Павлова и децата й държат и ски съоръженията в Боровец, както и Перла - бившата резиденция на Тодор Живков в Приморско. Всички тези имоти функционират повече от успешно, доставяйки годишен доход на вдовицата от над 40 милиона лева на година. Единствено Грандхотел България не работи изцяло, с изключение на сладкарницата и няколко зали, намиращи се на партера му, предават от "24 часа".