БНБ с нова позиция по повод опита за дестабилизиране на системата в България

БНБ излезе с нова позиция по повод опитите да се дестабилизира банковата система в България. От ръководството на националната ни банка излязоха с официално изявление за случващото се в момента в страната.

БНБОт БНБ обявиха, че в момента, повече от всякога, има нужда политиците да се намесят и да окажат подкрепа на банките. В изявлението се казва още, че от ръководството на банката се надяват утре, по време на консултациите при президента Росен Плевнелиев, всички институции, както и политически партии в страната, да се обединят около единна позиция по повод случващото се и да подкрепят усилията на БНБ и на правителството да запазят финансовата стабилност в полза на българските граждани.

В обръщението си БНБ казват още, че се надяват политическите лидери на ограничат публичните си изказвания за случващото се, за да не създават допълнително напрежение. Думите им визират най-вече поведението на Бойко Борисов, който публично постави под съмнение успокоителните думи на управляващите, че всичко с банките е под контрол.

Поведението му беше възприето като крайно неуместно и целящо да нагнети още повече притеснението на хората, предават от БЛИЦ.