Това е най-удачният ход за Сергей Станишев предвид сложната политическа ситуация в страната

Политическият анализатор Тома Биков разкри каква е причината за бягството на Сергей Станишев в Брюксел.

Биков е категоричен, че на фона на целия политически хаос, който цари в страната, това е най-логичния ход от страна на Сергей Станишев, който от доста време трескаво търси място за емиграция. А и няма как лидерът на червените редици да не търси място, на което да се покрие поне за известно време, след като не само срина държавата, а и предаде собствената си партия. Тома Биков подчертава, че това, с което ще бъде запомнен Сергей Станишев е продъненият бюджет и сринатата банкова система.

[caption id="attachment_414140" align="alignright" width="300"]Това е най-удачният ход за Сергей Станишев предвид сложната политическа ситуация в страната Това е най-удачният ход за Сергей Станишев предвид сложната политическа ситуация в страната[/caption]

Сергей Станишев е от тези политици, които не се интересуват от това какво се случва в страната ни. Единственото, за което мисли е за собственото си спасение. След като червеният лидер видя, че евродепутатското място му се изплъзва, тъй като няма как да бъде номиниран след кризата, в която изпадна подкрепяното от него правителство, сега забягва за Брюксел и ще си кротува. Почитатели на червената партия са разочаровани от случващото се в нея и твърдят, че БСП никога не се е държала по по-безотговорен начин през последния четвърт век, дори и по времето на управление на Жан Виденов.

Тогава той поне има смелостта да подаде оставка за разлика от колегата си Пламен Орешарски. Политическият анализатор Тома Биков твърди, че българската политика отдавна е ударила фалита. Най-опасният слух, който се носи в момента е, че предсрочните избори ще бъдат отменени. Дори не се изключва вариант БСП и ГЕРБ да управляват общо, макар Бойко Борисов категорично да отрича тази възможност. Всъщност думите на политиците сякаш са изпразнени от съдържание, тъй като до вчера Сергей Станишев твърдеше, че няма да става евродепутат.

Биков посочва, че няма доказателства за предполагаемото общо управление на БСП и ГЕРБ, но той подчертава, че е крайно време да бъде посочена датата на предсрочните избори, тъй като държавата в момента е в абсолютно безвластие и не е ясно кой държи юздите й, пише pik.bg.