Общинарите се отметнаха от обещанието си да дарят една месечна заплата

Общинарите във Варна показаха по недвусмислен начин, че са пълни дебили.

Те забравиха изключително бързо и услужливо обещанието си, че ще подпомогнат съгражданите си, които пострадаха от апокалиптичното наводнение. На фона на масираната доброволческа подкрепа на бедстващите жители от Варна чрез безвъзмездна работа и финансови средства, местните общинари имаха наглостта да откажат да дарят по една заплата.

[caption id="attachment_414117" align="alignright" width="300"]Общинарите се отметнаха от обещанието си да дарят една месечна заплата Общинарите се отметнаха от обещанието си да дарят една месечна заплата[/caption]

На специално нарочената извънредна сесия, общинарите във Варна трябваше да гласуват да се откажат от едно месечно възнаграждение в полза на бедстващите хора в района. Подобно нещо обаче не се случи, информира bTV. За да не си навлекат обществения гняв, общинските съветници промениха тази точка от дневния ред. Те гласуваха всеки един от тях да дари лични средства на хората, засегнати от наводнението, в какъвто размер прецени. Това означава, че общинарите ще си измият ръцете, подхвърляйки нищожно малки суми на пострадалите.

Мотивът, който изтъкната от местната власт е, че някои от общинските съветници вече били дали много повече от заплатите си на засегнатите от апокалиптичния потоп. Председателят на Общинския съвет във Варна Иван Луков обяви в ефира на bTV, че публикуваната информация наистина била първоначалния вид на предложението всеки един от тях да дари месечната си заплата в помощ на пострадалите от наводнението. В процеса на изясняване на ситуацията обаче станало ясно, че голяма част от общинските съветници вече били направили дарения на лични средства, надхвърлящи заплатата им и поради тази причина, предложението било променено. Дали обаче наистина е така, всеки от вас би могъл да прецени сам за себе си.

Близките на 6-годишния Марин, който изчезна във вечерта на 19 юни, когато вълната заля варненския квартал „Аспарухово” негодуват, че тялото му все още не е открито. Близките на момчето поискаха да се срещнат с президента Росен Плевнелиев и градоначалника Иван Портних, Те излязоха на протест на „Аспаруховия мост” във Варна и предизвикаха сериозни проблеми в движението, пише pik.bg. Наложи са намесата на полицейските власти.