Кабинетът "Орешарски" може да се оттегли още в края на този месец

Един от въпросите, който вълнува обществото и все още търси своя отговор, е кога кабинетът "Орешарски" ще се оттегли от власт. Вицепремиерът Даниела Бобева отговори на този въпрос. Тя заяви, че кабинетът "Орешарски" е готов да подаде оставка още в края на този месец.

Даниела Бобева е категорична, че настроението на кабинетът "Орешарски" се определя от настроението на политиците в Народното събрание. Така тя отговори на въпроса дали има желание за оставане във властта.

[caption id="attachment_413826" align="alignright" width="300"] кабинетът "Орешарски" Кабинетът "Орешарски" е готов да подаде оставка[/caption]

Според Даниела Бобева оставката на правителството може да стане реалност до няколко дни, тъй като кабинетът има готовност за такава.

Преди няколко дни Цветлин Йовчев заяви категорично, че кабинетът "Орешарски" ще издържи още две, най-много три седмици.

Даниела Бобева заяви, че очаква проблеми не само в земеделието заради унищожената от силните порои реколта, но и в туризма. Тя допълни, че управляващите ще бъдат изправени пред сериозен проблем. Даниела Бобева заяви, че последствията от наводненията ще дадат негативно отражение и в икономически аспект.

Зинаида Златанова и Десислава Терзиева вече са обсъдили възможността страната ни да получи помощ от Европа за покриване на щетите след потопа.

А дали кабинетът "Орешарски" ще подаде оставка до края на месеца, ще разберем само след няколко дни.