Половинката на премиера Елка Орешарска се допитва докога съпругът й ще е министър-председател

Елка Орешарска, съпруга на премиера Пламен Орешарски, била една от любимите клиентки на столичните врачки – пише „Уикенд”. Поне веднъж в седмицата жената на министър-председателя ходела при някоя нашенска Касандра, за да й вещае бъдещето и да се консултира по проблеми от битово и държавническо естество. Тя с основание криела това от мъжа си, който бил върл противник на всякакви врачки и баячки. Елка Орешарска ходела най-често при популярния столичен ясновидец Роберто, както и при някаква култова за родния елит врачка от кв. „Фондови жилища”, която от години гледала в бъднините на Емилия Масларова, Емел Етем, Надежда Михайлова и куп други любители на окултизма.

[caption id="attachment_413591" align="alignleft" width="300"]Елка Орешарска Елка Орешарска гласува на последните евроизбори[/caption]

„Сигурно се вълнува докога мъжът й ще е премиер. И без да си ясновидец, може да й познаеш – най-късно до началото на есента. По-добре да не си троши парите на вятъра” – смеят се в политическите среди. За това се договориха при президента парламентарно представените политически сили. Странно е влечението на Елка Орешарска към окултното, тъй като самата тя е медик – кардиолог, професия, която предполага човек да вярва повече в рационалното, отколкото на необяснимото. Какво са й казали врачките обаче, си остава в тайна, тъй като тя не е споделяла това с никого.