Слави Трифонов категорично отказва да се раздели с екзотичното пернато

Папагалът на Слави Трифонов му докара доста сериозно заболяване.

Шоуменът е на път да си създаде сериозни здравословни проблеми заради любимия си папагал, който му бе подарен от сценаристите. Слави Трифонов е бесен от факта, че екзотичната животинка го е тръшнала със сериозна болест. Междувременно от екипа му недоволстват заради това, че шоуменът харчи по три хиляди лева месечно в грижи за пернатото, отбелязва на страниците си вестник „Всеки ден”.

[caption id="attachment_413575" align="alignright" width="300"]Слави Трифонов категорично отказва да се раздели с екзотичното пернато Слави Трифонов категорично отказва да се раздели с екзотичното пернато[/caption]

Пилето е докарало на Слави Трифонов сериозно заболяване, което според думите на хора от екипа му, се е развило само за ден. За сметка на това обаче болестта заплашва да нанесе сериозни проблеми върху здравословното състояние на шоумена. Запознати твърдят, че Слави Трифонов е получил сериозно възпаление на белите дробове, заради което се „снабдил” с постоянна хрема и температура. Той обаче упорито отказвал да признае пред сценаристите си, които му подариха екзотичното пернато, че трудно диша в близост до него. В типичния си диктаторски стил, Слави Трифонов заявил пред екипа си, че няма никакви намерения да се раздели с „домашния” си любимец, тъй като е инвестирал твърде много финансови средства и време в него.

Според хора от екипа, тежката болест, която е тръшнала Слави Трифонов заради екзотичното пернато, е орнитоза. Специалисти посочват, че заболяването се развива в рамките на 5 до 70 дни след заразяването. То може да причини тежка пневмония и типичните за нея симптоми като диария и висока температура. В допълнение обаче орнитозата води до конюнктивит и сериозно намаляване на броя на белите кръвни телца. Болестта може да бъде излекувана само с помощта на доста силни антибиотици.

Статистиката сочи, че в рамките на една година, в световен мащаб от болестта орнитоза се разболяват няколко десетки души и всички от тях са собственици на папагали или пък ветеринарни лекари, които са имали допир до пернатите, пише pik.bg.