МВР разпознава пироманът подпалил колата на Генка Шикерова

В най-скоро време ще стане ясен пироманът, който драсна кречката на личния автомобил на журналистката от bTV Генка Шикерова.

Виновникът за втория поред огнен атентат срещу Генка Шикерова ще бъде разпознат от видеозаписите, с които разполагат полицейските власти. Разследващите разполагат с уличаващи кадри от камерите в района, в който стана инцидента в столичния квартал „Гео Милев”. Таблоидът „Българя днес” отбелязва на страниците си, че на записите се виждат ясно няколко лица на хора, преминали около автомобила на Генка Шикерова - „Шкода Октавия”.

[caption id="attachment_413569" align="alignright" width="300"]МВР разпознава пироманът подпалил колата на Генка Шикерова МВР разпознава пироманът подпалил колата на Генка Шикерова[/caption]

Снимковият материал, с който разполагат разследващите органи, е бил предоставен на криминалистите от НИКК (Националният институт по криминалистика и криминология) при Министерство на вътрешните работи. Специалистите от института са се заели със задачата да направят лицево-идентификационна експертиза. Благодарение на тази експертиза ще бъдат разпознати всички лица, които са били запечатани от охранителните камери около жилищния блок, в който живее потърпевшата журналистка Генка Шикерова.

Лицата ще бъдат съпоставени с материала в базата данни, с която разполагат полицейските власти, за да се установи личността на минувачите. След това специалистите ще проверят всеки един от тях дали има регистрирана криминална проява, както и за наличието на алиби за времето, в което е извършен палежът. Всеки един, който бъде заподозрян от криминалистите заели се със случая, ще бъде привикан на разпит, пише pik.bg.

Към днешна дата журналистката Генка Шикерова се е отдала на „почивка” в очакване на раждането на втората си рожба. Тя е заминала за Черноморието при своите приятелки Лора Крумова и Галя Щърбева, които са там с децата си. Близки до журналистката коментират, че в последния месец от бременността си съвсем прекалява с опитите за безгрижен живот. Тя пренебрегна с лека ръка лекарските съвети да я кара по-спокойно и забегна към родното Черноморие с каравана и не обръща внимание на факта, че условията на къмпинга не са никак подходящи за нея. На всичкото отгоре Генка Шикерова не пропуска възможността да се вживее в ролята на плувец при все големия си корем и бурните морски води.