Янаки Стоилов напусна БСП

Грандиозен скандал разтърси из основи БСП.

След всички вътрешнопартийни проблеми в БСП напоследък, за капак на всичко зам.-председателят на парламентарната група на партията Янаки Стоилов подаде оставка. Новината бе обявена лично от Янаки Стоилов преди броени минути от трибуната на Народното събрание. Като основна причина за напускането си, зам.-председателят на БСП посочи, ме не е бил послушан по време на заседанието на групата, проведено по-рано днес.

[caption id="attachment_413556" align="alignright" width="300"]Янаки Стоилов напусна БСП Янаки Стоилов напусна БСП[/caption]

Янаки Стоилов подчерта, че е поискал отлагането на назначението на новия министър на околната среда и водите, който бе предложен от ДПС. Групата на БСП обаче бламирала Янаки Стоилов и въпреки искането му, днес взела решение да одобри предложеният за екоминистър Станислав Атанасов, пише pik.bg. Завихрилата се напоследък партийна вихрушка създаде множество неприятности на лидера на червените редици Сергей Станишев. Той се намира в доста сложна ситуация, тъй като партията му бива предавана отвътре.

От известно време насам червеният властелин Румен Овчаров прави сериозни опити да превземе партията, издават източници от „Позитано” 20. Побелелият кардинал е заложил на влиянието си върху младите лъвове в партията, които са готови да разкъсат на парчета Сергей Станишев и да го запратят в Брюксел, разчиствайки пътя на Овчаров към председателското място. Румен Овчаров е успял да привлече в отбора си Желю Бойчев и Калоян Паргов, които са се заели със задачата да пускат отровни стрели срещу Сергей Станишев, тласкайки го все по-осезаемо към политическото небитие.

Запознати припомнят неслучайно изречената съкрална фраза от Румен Овчаров, че на Станишев трябва да се гледа като на нещо, останало в миналото. Овчаров бе оставил червения лидер да вилнее на воля, за да не се прояде общественото доверие към партията столетница. Днес обаче той е решен, че моментът за действие е настъпил и смята да прегази Сергей Станишев като валяк. Наблюдатели посочват, че вероятно няма да му е много трудно, тъй като успешно дърпа конците на младите партийни активисти.