Новината за излизането на Михаел Шумахер от комата била цинично издевателство

Събуждането на Михаел Шумахер от комата изобщо не било добра новина. Изцепката дойде не от кой да е, a от Гари Хартстийн, бившият лекар на Формула 1. Хартстийн заяви, че изказванията на мениджърката на пилота Сабине Кем, че излизането му от комата е страхотна новина, са цинични и обидни спрямо феновете на звездата.

Михаел ШумахерВ блога си бившият лекар на Ф1 изтъква, че "триумфалната еуфория" на Кем е силно пресилена. "Това, че Михаел Шумахер вече не е в кома, не е никаква добра новина", изцепи се Хартстийн.

И допълни, че причина за думите му е тежкият процес на възстановяване, през който трябва да мине Пилето, за да се възстанови поне до определена степен. Според доктора е редно, освен огромният възторг от събуждането на пилота, мениджърката му да обясни акуратно и какво е точното състояние на звездата. А именно, че макар вече да диша сам, Михаел Шумахер все още не може да говори и тепърва ще трябва да се научи отново да го прави.

Легендарният пилот ще трябва да работи изключително упорито по време на възстановяването си, за да започне отново да прави елементарни дейности като това да ходи, да чете, да пише и т.н., предават от "24 часа".