Ромски произвол втрещи органите на реда, нахалният мургавелко е задържан

Ромски произвол втрещи органите на реда в Пещера. Васил Тилев, шеф на местното РПУ, буквално изпаднал в шок, когато на околовръстния път на града циганин в полицейска униформа опитал да го спре за проверка. Случката се разиграла снощи, около седем часа вечерта, когато Тилев и няколко негови приятели тръгнали след работа да поиграят футбол.

[caption id="attachment_413546" align="alignright" width="300"]Ромски произвол шашна полицаите Ромски произвол шашна полицаите[/caption]

Точно тогава забелязали ромът, който, преоблечен в полицейска риза с всички отличителни знаци и атрибути, опитвал да спира коли. Върхът на всичко бил, че на колана на мъжа имало закачен и пистолет. Тилев незабавно звъннал на колегите си, които пристигнали и закопчали наглия ром. Той се оказал Атанас Костов, на 51 години, от Брацигово.

Мъжът не оказал съпротива при ареста си като обяснил, че причината да започне да се прави на полицай, е безпаричието, тъй като се надявал да изкара някой лев. Нещо, което не само, че не успя да направи, ами сега ще бъде и съден. Оказа се, че в управлението в Пещера вече имало постъпил сигнал от шофьор, който се оплакал, че бил спрян от представящ се за катаджия мургав мъж, който му поискал 5 лева глоба заради незапалени фарове.

Съмнителният вид на униформения обаче накарал шофьора да отпраши, предават от "24 часа".