Роми пребиха българи с щанги насред Стара Загора

Роми пребиха българи насред Стара Загора! Случката се разиграла снощи, малко след осем часа вечерта на кръстовище в града на липите. Двамата българи, на 26 и на 28 години, спрели с автомобила си на червен светофар. Докато чакали, двамата роми спрели колата си до тяхната, излезли, като държали в ръце метални щанги и започнали да налагат младите хора.

[caption id="attachment_413543" align="alignright" width="300"]Роми пребиха българи Роми пребиха българи[/caption]

Нападателите са братята Данаил и Исус Данаилови, които опитали да избягат, след като пребили българите. Очевидци на наглото поведение на мургавелковците обаче записали номера на пежото им и незабавно се обадили в полицията. Органите на реда успели да заловят и издирят ромите и ги задържали за 24 часа. Оказало се, че единият от тях е криминално проявен и е арестуван за множество кражби.

Пострадалите българи обяснили, че най-вероятно причината за агресията на ромите е отправената им малко преди нападението забележка, че карат в средата на пътя. Пострадалите са били незабавно откарани в Спешния център на Стара Загора, където им е оказана незабавна лекарска помощ. И двамата са без опасност за живота, предават от "24 часа".