Знамето на БСП беше стъпкано, а след това и подпалено от недоволни граждани

Знамето на БСП беше запалено пред сградата на президентството. Протестиращите първоначално хвърлиха знамето на червената партия на земята и го стъпкаха, а след това го затрупаха с вестници и боклуци. Някой дори изля чаша с кафе отгоре му. Десетки хора минаха върху знамето на БСП, а някои от инициаторите на не особено цивилизованата постъпка заявиха, че действията им са отговор на запаления на 9 май европейски флаг.

[caption id="attachment_413274" align="alignright" width="300"]Подпалиха знамето на БСП Подпалиха знамето на БСП[/caption]

След което подпалиха и флага на столетницата, видяха от БЛИЦ. Както знаете, в момента в президентството се провежда Консултативен съвет по националната сигурност, на който присъстват абсолютно всички лидери на политически представените партии. На съвета се обсъждат както възможността за провеждане на референдум за избирателната система в България, така и осъществяването на предсрочни избори.

Подпалването на знамето на БСП пък не беше подминато с безразличие от водещи политически фигури. Нидал Алгафари от БСП определи постъпката като обида и унижение и окачестви хората, запалили флага, като озлобени човечета, радващи се, че по някакъв начин участват в събитията в страната.