Пламен Орешарски с неочаквано решение да подаде оставка

Напрежението между Сергей Станишев и Пламен Орешарски достигна връхната си точка. Електронното издание BNews разкри, че премиерът депозира подаването на оставката си. Той възнамерява да се оттегли този петък, веднага след гласуването на вота на недоверие.

Този четвъртък ГЕРБ ще внесе поредния вот на недоверие срещу правителството. Гласуването ще бъде в петък. Точно тогава Пламен Орешарски ще депозира оставката си.

[caption id="attachment_412763" align="alignright" width="300"]Пламен Орешарски Пламен Орешарски ще подаде оставка[/caption]

От своя страна Сергей Станишев няма намерение да подава оставка под предлог, че партията трябва да се подготви спешно за предстоящите предсрочни избори.

Червените коментират, че Пламен Орешарски е играч, който залага на сигурното и от самото начало е в комбина с ДПС. Според тях премиерът вече се е убедил, че не може да разчита на БСП за разлика от ДПС, тъй като Столетницата изпълнява обещанията си за разлика от  Сергей Станишев.

Ахмед Доган си отмъщава на Сергей Станишев  с оставката на Пламен Орешарски заради предложението му за задължителен вот. Соколът нанесе още един удар на БСП чрез Пламен Орешарски. Премиерът оттегли подкрепата си от "Южен поток", с което изненада червените.

Тази неделя той направи изявление, в което обяви спирането на проекта. Предстоящата оставка на Пламен Орешарски е причината той да не присъства на пленума на БСП, където кабинетът ще представи отчета за дейността си, пише ПИК.