Злато се излива в мивките на местните, те се притесняват, че водата им не е чиста

Злато потече от чешмите в американския щат Монтана. Марк Браун от градчето Уайтхол твърди, че вече няколко пъти забелязват нещо да блести в мивката им в кухнята след като са пускали чешмата. При по обстойно разглеждане се оказало, че блестящите люспи са злато. Първоначално двамата съпрузи не могли да повярват, но направените от специалисти химически анализи доказали, че действително става въпрос за самородно злато, при това напълно чисто.

[caption id="attachment_412633" align="alignright" width="300"]Злато потече от чешмите в Монтана, САЩ Злато потече от чешмите в Монтана, САЩ[/caption]

Вместо да се радвам на късмета си обаче американското семейство се притеснява, че водата, която пият не е достатъчно чиста и може да им навреди. Причината за безпокойството им е съмнението, че може би във водата им се съдържа не само злато, но и други химически примеси, научиха от Дейли Мейл, цитирани от БЛИЦ.

Близките на двойката също са озадачени от реакцията им. "Вместо да се радват на необичайния подарък, те се чудят какво и защо се е случило", недоумяват роднините им. Самото наличие на злато във водата не е чак толкова необичайно.

Само на пет мили от градчето се намира златната мина Сънлайт, която си работи още от 1982 година. Най-вероятно извлечено от помпите й злато е попаднало във водопровода на града.