Николай Бареков е решил да заведе дела срещу двете медии заради режисирани внушения срещу партията му

Николай Бареков е побеснял срещу бТВ и Нова телевизия. Журналистът се закани да съди двете медии, тъй като по думите му, те излъчвали режисирани внушения срещу него и партията му България без цензура.

[caption id="attachment_412380" align="alignright" width="300"]Николай Бареков ще съди бТВ и Нова ТВ Николай Бареков ще съди бТВ и Нова ТВ[/caption]

"Ще потърсим правата си по съдебен ред заради излъчените в сутрешните блокове на бТВ и Нова ТВ репортажи", категоричен е Николай Бареков. И допълва, че въпросните репортажи нямат нищо общо с истинската журналистика, а са чиста проба манипулация. От пресцентъра на България без цензура излязоха с официална декларация, в която се казва, че бТВ и Нова ТВ са нарушили всички етични норми с излъчените от тях материали, в които обвиняват партията на Николай Бареков в злоупотреба с лични данни и плащане на ръка на хората, наблюдаващи евроизборите.

В съобщението на България без цензура се казва още, че ще бъдат проверени двата случая с дарителките на партията. Освен двата съдебни иска срещу медиите, от ББЦ смятат да подадат и сигнал до прокуратурата за шантаж, рекет и изнудване, които са били извършени от представители на "Протестна мрежа" и чиято цел е била да бъдат сплашени симпатизантите на партията на Николай Бареков, предават от "24 часа".