Венелин Петков строи собствен дом в баровски квартал в СофияВенелин Петков

, който от известно време е шеф на дирекция „Новини и актуални предавания” в bTV, се замогна.

Съвсем скоро той ще е новодомец, но няма да смени квартирата си за пореден път, а ще вдигне лично негова къща. Според мълвата, Венелин Петков ще построи грандиозния си палат, който е студентската му мечта в баровския квартал на София – „Драгалевци”. Запознати издават, че палатът, чийто строеж вече е започнал, се издига със страшна скорост, отбелязва на страниците си таблоидът „Всеки ден".

[caption id="attachment_412135" align="alignright" width="300"]Венелин Петков строи собствен дом в баровски квартал в София Венелин Петков строи собствен дом в баровски квартал в София[/caption]

Венелин Петков се чувства безкрайно щастлив, че най-накрая ще може да си позволи онова, за което мечтае всеки един трудолюбив студент дошъл в София от провинцията – собствено жилище. Венелин Петков е от Стара Загора. Той започва работа в медиите още през 1994 година, когато записва английска филология в Софийския университет. От тогава той е сменил няколко квартири, но не спира да вярва в мечтата си, че някой ден ще успее да си построи собствено жилище. За разлика от колегите си, той има умението да спестява от заплатата си. От близкото му обкръжение твърдят, че именно с тези пари, бившият новинар е започнал строежа в „Драгалевци”.

Из коридорите на bTV се шушука, че на сегашната си длъжност, Венелин Петков прибира всеки месец сумата от поне 8 хиляди лева, което е в пъти повече от заплатата му като водещ на новинарската емисия. Колегите му разкриват, че откакто е заел шефското място, той почти не се прибира. Те обаче предполагат, че когато новото му жилище стане готово със сигурност ще има какво да го кара да се прибере и да си отдъхне вкъщи, вместо да виси почти денонощно в нюзрума.

Преди броени дни Венелин Петков се сблъска челно и с първия негатив на ръководната длъжност, която заема, когато му се наложи да уволни дългогодишния кореспондент в Рим - Антоанета Николова. Според Николова, отстраняването й от работа се е наложило заради репортажа й за провалената среша на премиера Пламен Орешарски с италианския му колега Матео Ренци от преди седмица. Венелин Петков побеснял, тъй като след репортажа й, Пламен Орешарски категорично отказал да гостува в bTV, пише pik.bg.