Лекари: Искаме по 4500 лева възнаграждение, иначе напускаме!

Гласувайте за статията

Лекари обявиха, че искат по 4500 лева заплати, иначе напускат

Българските лекари официално обявиха исканията си по време на поредния протест. От съюза на медиците заявиха, че искат поетапно увеличаване на заплатите до 4500 лева на специалистите, в противен случай, ще спрат да работят.

Според изискванията на лекари работещи в спешните центрове в страната, работата им е изключително рискована и трябва да бъде компенсирана подобаващо. Те заявиха, че е редно младите специалисти на щат да взимат поне 1500 на месец, а опитните близо 4500.

Лекари отново на протест искат по 4 бона заплати

Лекари отново на протест искат по 4 бона заплати

Промените трябва да бъдат извършени в рамките на година и половина, в противен случай парамедиците ще слязат от линейките и ще спрат да работят. В момента в София има изключително голям недостиг на спешни лекари, а също и на добре оборудвани коли на спешна помощ.

Колко струва човешкия живот

Колко струва човешкия живот

Ежедневно десетки хора зависят от бързите реакции на спешните медицинските екипи, но служителите в тази област са все по-малко склонни да поемат работен ангажимент. Ниското заплащане и високия риск по време на работа отказаха мнозина лекари от работата в спешните центрове.

В същото време гражданите се оплакват от все по-лошото медицинско обслужване, липсата на бързина и адекватност от страна на спешните медицински екипи. Преди броени дни млада жена издъхна заради закъсняла линейка, което за пореден път провокира темата за проблемите в здравеопазването. Промени трябва да бъдат направени, казват от здравното министерство. Засега обаче всичко остава само на думи.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

7 коментара to “Лекари: Искаме по 4500 лева възнаграждение, иначе напускаме!”

 1. Veselina Stoeva

  юни 01. 2014

  V golimata si chat lekari v Bylgaria sa bezotgovorni kym zdraveto na horata.Neveroiatno,no e fakt!!!

 2. Димитър Димитров

  юни 01. 2014

  Напускай те веднага!САМО ПАРИ са ви в главите!!

 3. Димитър Димитров

  юни 01. 2014

  Баща казва на детето си,учи да станеш лекар за да си добре!Детето отговаря,не мога тате,аз и муха не мога да убия…

 4. Това е нахалство 4 500 лева само за тях ли?!

 5. bobi

  юни 01. 2014

  до митето от фасбуката-мите…прост сръбски чалгаджио,да ти еба майката в устенцата.Утре като закъсате,ти и малформативния ти копелдак,къде ще идете бре абдал?

 6. na bobi zadnika

  юни 02. 2014

  До нещастното недоразумение с ментални увреди „bobi“ – убеден съм, че майка ти съжалява, че те е заченала, вследствие родила, боклук ментален!!! Да даде Господ, цялата мъка на хората, които са загубили свои близки по вина на законните убийци в бели престилки, да те сполети, да усещаш непрестанно болката и да знаеш, че си с вързани ръце и не можеш да осъдиш убийците!!! Дай Боже! Друга песен, ще пееш тогава, но и тук се съмнявам, че с малкият ти менално-полиран мозък, ще разбереш за какво иде реч!!!

 7. Ваня Вичева

  юни 07. 2014

  И къде ще отидат,та те и на нивата няма да знаят какво да правят.Убийци

Добавете коментар