Времето в България малко по малко ще започне да се подобрява, утре е последният ден с валежи

Времето в България е толкова кошмарно заради средиземноморски циклон, който упорито се е настанил над страната ни и се придвижва много бавно. На това се дължи лошото време и почти непрестанните валежи, които тормозят България в последната седмица.

[caption id="attachment_411807" align="alignright" width="282"]Времето в България продължава да бъде ужасно Времето в България продължава да бъде ужасно[/caption]

Това няма да се промени и през следващото денонощие. Времето в България ще си остане все така студено за края на май. Над цялата страна ще бъде облачно, а в по-голямата част дъждовете няма да спират. Едва към края на утрешния ден облаците ще започнат да намаляват, а дъждовете постепенно ще спират.

Времето обаче ще продължи да бъде по-хладно от обичайното заради умереният вятър, идващ от запад. Температурите също ще бъдат по-ниски от обичайните за това време на годината. В страната те ще бъдат около 17, до 22 градуса, за София очакваните са 17.

В неделя се очаква да бъде слънчево, макар и по-хладно от нормалното. От понеделник времето в България ще започне трайно да се оправя, предават от ПИК.